Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Saint-Jean-Cap-Ferrat

Een idyllisch dorpje met een mooie jachthaven en rustige strandjes

Op het schiereiland Cap Ferrat, grenzend aan Villefrance-sur-mer en Beaulieu-sur-mer, ligt het voormalige vissersdorpje Saint-Jean-Cap-Ferrat. Dit aan de oostkust gelegen dorpje valt onder het departement Alpes-Maritimes en ligt in een natuurrijke omgeving. Je ziet hier vooral veel ongerepte natuur, baaien en kreken (calanques). De zee lijkt in deze baaien nog helderder en blauwer! In de zomer kun je hier dus lekker een duik nemen, maar ook de rest van het jaar kun je hier mooie kustwandelingen maken. In dit zuidelijke plaatsje wordt het namelijk nooit echt koud.

Exclusieve jachten en luxe villa’s in Saint-Jean-Cap-Ferrat

Dure jachten en luxe villa’s vind je niet alleen in Saint-Tropez. Ook in de jachthaven van Saint-Jean-Cap-Ferrat kun je de meest luxe jachten bewonderen. Aan de kade vind je verscheidene restaurantjes, zaakjes en een gemeentelocatie (Neptune) waar diverse exposities en concerten worden georganiseerd. Villa Ephrussi de Rothschild is een echte bezienswaardigheid. Deze villa, vernoemd naar Barones Ephrussi de Rothschild, wordt omringd door prachtig aangelegde tuinen. Een groot contrast met de ongerepte natuur in de rest van het dorp. Bekijk ook de binnenkant van de villa (Italiaanse Renaissance stijl) en geniet van het prachtige uitzicht op de zee. En vergeet de fonteinen niet! Eigenlijk is alles in en om de villa indrukwekkend…

Geschiedenis

Wie een stukje geschiedenis van dit pittoreske dorp wil ontdekken, kan een bezoek brengen aan de Kapel van Saint-Hospice en de naastgelegen oorlogsbegraafplaats. Op deze begraafplaats liggen Belgische soldaten die in het militaire ziekenhuis zijn overleden aan hun ziektes en verwondingen tijdens de Eerste Wereldoorlog. De kapel is een historisch monument sinds de vorige eeuw en gaat ver terug (gebouwd in de 11e eeuw!). Vanaf de jaren 50 van de vorige eeuw kwam deze plek erg in trek bij beroemdheden. Zo kwamen onder andere Edith Piaf en Charley Chaplin hier graag. Ook politici als Generaal Charles de Gaulle en George Bush vierden hier hun vakantie. Hoe gaaf!

Keuze uit verschillende stranden aan de Côte d’Azur

Op de vele strandjes die Saint-Jean-Cap-Ferrat rijk is kun je heerlijk ontspannen. Deze pittoreske plekjes zijn verdeeld over het hele schiereiland en bieden onder andere uitzicht op de baai van Beaulieu-Sur-Mer. Overal zie je mensen genieten in het kristalblauwe water.  Er zijn vijf publieke stranden (de stranden van presqu’île) en een aantal privéstranden, waaronder het bekende Paloma Beach. Dit strand wordt omgeven door prachtige groene bossen. Terwijl je lekker op strand ligt te zonnen, heb je uitzicht op de rotsachtige kust van Beaulieu-Sur-Mer en Eze.

Plan dus zeker een bezoek aan dit leuke plaatsje in het hart van de Côte d’Azur. Voor een citytrip kun je uitwijken naar de mondaine steden Nice (10 km) en Monaco (14 km).

CotedAzur.nl