Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Zwemparadijs

Waterpret voor jong en oud!

Zowel kinderen als volwassenen nemen tijdens hun vakantie aan de warme Côte d’Azur graag een duik in het zwembad of in de azuurblauwe zee. De Côte d’Azur is met al haar baaitjes en kreken natuurlijk al een zwemparadijs op zich, maar wanneer je op zoek bent naar iets meer uitdaging of gewoon een dagje weg, dan zijn er ook genoeg waterparken waar het hele gezin zich uit kan leven. In dit blog vind je al een aantal voorbeelden, maar hierbij nog een paar aanvullingen:

Zwemparadijs in de Côte d’Azur: Aquasplash Antibes

Hier kun je letterlijk je borst natmaken. Ten eerste kunnen kinderen zich al uren vermaken in het gedeelte met waterglijbanen. Er zijn zoveel verschillende soorten, dus die moeten natuurlijk allemaal uitgeprobeerd worden. Daarnaast kun je lekker afkoelen onder de watervallen of in de zwembaden, want die zijn er ook genoeg! Verder kun je in een piratenboot varen of met een zwemband van de waterglijbaan. Dit klinkt allemaal redelijk avontuurlijk, maar het park is echt geschikt voor alle leeftijden. Voor de wat grotere kinderen zijn er dus grote glijbanen, maar de allerkleinsten kunnen van de verschillende miniglijbanen roetsjen. De echte durfallen kunnen met z’n tweeën in de Side Winder. In een opblaasbootje geschikt voor twee personen, glij je vanaf tien meter hoog naar beneden om vervolgens daar ook weer tien meter omhoog te gaan. Zo roetsjen jullie van de ene kant naar de andere kant! Tenslotte nog een kleine tip: via internet kaarten kopen is veel goedkoper dan aan de kassa!

Aqualand Saint-Cyr-sur-Mer

Tussen Marseille en Toulon ligt het plaatsje Saint-Cyr-sur-Mer. Hier vind je waterpark Aqualand. Een leuk uitje voor als je in deze regio op de camping staat! Ook hier heb je de keuze uit tientallen gigantische glijbanen en attracties. In Aquasplash heb je de Side Winder, maar hetzelfde principe heeft Aqualand ook. Hier heet het The Wave. In Kidzworld kunnen de allerkleinsten zich vermaken en in de Crazy Race kun je met het hele gezin van de glijbaan af. Wie gaat het eerste beneden zijn?

Zwemparadijs op de camping

Een aantal campings in de Côte d’Azur beschikken over hun eigen zwemparadijs, dus dan hoef je eigenlijk niet meer van de camping af! Camping Les Cigales in Roquebrune-sur-Argens beschikt bijvoorbeeld over een 16.000 m2 groot zwemparadijs. Je kunt in maar liefst in negen (!) zwembaden terecht, waaronder een heel groot bubbelbad en apart kinderbad. In deze baden vind je onder andere watervallen, speeltoestellen en fonteinen. Tenslotte heb je de keuze uit verschillende waterglijbanen. Waterpret gegarandeerd!
Ook camping Domaine du Colombier in Fréjus beschikt over een mooi zwemparadijs met zes (!) glijbanen. Om het zwembad staan palmbomen, beelden van dieren en klimrotsen. Dit geeft het waterparadijs een tropisch sfeertje! Niet geheel onbelangrijk: er is ook een jacuzzi en een apart kinderbad.

Populaire bestemmingen

CotedAzur.nl