Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Vakantie in de baai van Fréjus-Saint-Raphaël

Een van de ontelbare baaien aan de Côte d’Azur, met twee bekende kustplaatsjes, haventjes en vele evenementen. De baai van Fréjus-Saint-Raphaël is een ideale vakantieplek. De havens liggen op loopafstand van elkaar verwijderd en met omliggend veel vakantieverblijven, stranden en authentieke dorpjes, hoef je je hier niet te vervelen. Meer weten over de steden in deze baai? In dit blog neem ik je mee naar deze plek, voor inspiratie en vakantiekriebels.

Fréjus

Deze stad in de baai is onder te verdelen in twee delen. Het oude en het nieuwe gedeelte. Met in het oude gedeelte het authentieke kleurrijke centrum en in het nieuwe gedeelte de bruisende jachthaven. Het oude centrum is klein, maar heel gezellig. De gekleurde huisjes, smalle straatjes en oude kunstgaleries maken de stad erg artistiek. Ondanks de toeristische drukte aan de Côte d’Azur, is het centrum niet overspoeld met drukte.

De haven daarentegen is modern. Met vele Franse restaurantjes, straatmuzikanten en een haven vol luxe jachten of kleine zeilbootjes. Het leuke aan deze haven is, dat ondanks het groot en druk is, het geen over de top, gezien en gezien worden haven is. Iets wat mij altijd is gebleven van de haven van Fréjus is Chez Barnabé. Een prachtig en enorme ijssalon, waar je kunt kiezen uit en kies uit tientallen ijssmaken, ijscoupes of een van de vele andere soorten ijs.

Loop je deze boulevard helemaal af? Dan kom je vanzelf in het buurplaatsje Saint-Raphaël.

De baai van Fréjus-Saint Raphaël

Saint-Raphaël

Het centrum van Saint-Raphaël ligt in tegenstelling tot Fréjus, direct aan de kust en aan het strand. Deze kustplaats is een verzameling van allerlei kleinere vissersdorpje langs de kust. Dit is te zien aan de meerdere haventjes en stranden rondom de stad. Saint-Raphaël is hierdoor een ideale vakantiebestemming, er is namelijk genoeg te zien en te doen. Bezoek bijvoorbeeld een van de Franse marktjes tijdens je bezoek aan Saint-Raphaël. Een bloemenmarktje of versmarkt, elke dag vindt je wel weer iets anders. Of maak een wandeling door het bekende park aan de boulevard, Jardin de Bonaparte. Een gezellig drankje op een van de pleintjes, of bewonder de beroemde basiliek. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om op een van de vier stranden een middagje door te brengen!

De baai van Fréjus-Saint Raphaël

Festivals en evenementen

De vakantie aan de Côte d’Azur is letterlijk een feestje. Talloze evenementen, feestjes en festivals stelen de show tijdens je verblijf in deze omgeving. Zo ook in de baai van Fréjus-Saint Raphaël. Van vuurwerk op 14 juli tot een muziekfestival of het lichtjesfeest in Saint-Raphaël. Bruisend kun je deze bestemmingen zeker noemen. Als je in augustus op vakantie bent, heb je kans dat je het plaatselijk feest Les Nuits de Port-Fréjus meekrijgt. Het hoogtepunt van dit festival? De prachtige vuurwerkshows op deze avonden, ofwel festival d’art pyrotechnique. Maar ook de museumnachten en La Fête de raisin, ook wel bekend als het druivenfeest, zijn bekende evenementen. De meeste feesten en festivals zijn gewoon buiten en gratis, geen reden dus om een van deze traditionele feestjes over te slaan!

De baai van Fréjus-Saint Raphaël

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

CotedAzur.nl