Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

La Corniche d’Or: een schitterende route

Een van de mooiste routes die ik ken. Of misschien wel dé mooiste route. La Corniche D’Or, of wel La Corniche d’Estérel. Vanuit Saint Raphael reis je langs Le Dramont en Théoule-Sur-Mer naar Mandelieu-la Napoule en Cannes. Een route langs langs de Middellandse Zee en het roodbruine Estérel-gebergte. Dat staat gegarandeerd voor mooie plaatjes. Het is een schitterende weg om met de auto te volgen. En hoewel 40 kilometer erg lang lijkt, is het ook erg leuk om hem te fietsen of met een scooter te ontdekken! Deze laatste twee opties heb ik zelf mogen ervaren.

Saint-Raphaël, de start van de Corniche d’Or

Het gedeelte van de weg dat de naam Corniche d’Or mag dragen begint in Saint-Raphaël, of eigenlijk in Agay. Een gezellig klein strandplaatsje dat barstensvol sjieke villa’s staat. Een schitterend startpunt van de route, want zodra je het dorpje verlaat, fiets je tussen de rotsen en het water. Een van de eerste dingen waar je (haast letterlijk) tegenaan fietst is het Viaduct van Antheor. Een indrukwekkende lange rij van bogen waar je al slingerend langsheen rijdt. En je bent pas een paar minuten onderweg.

De lange kronkelweg brengt je vervolgens weer de rotsachtige natuur in. Aan de rechterzijde wisselen massieve rotsstukken zich af met azuurblauw water. Je zult dan ook regelmatig je fiets/auto/scooter aan de kant willen zetten voor het maken van de volgende foto.

Le Dramont

Een van de plekken waar je als eerste een echt goede tussenstop kan maken is Le Dramont. De Corniche d’Or loopt dwars door dit gezellige plaatsje langs de kust. Wie hier aankomt moet eigenlijk even uit- of afstappen om de wandeling richting de Cap Dramont te maken. Een korte, maar flinke wandeling richting een rotspunt in zee. Vanaf hier heb je een schitterend uitzicht op het Île d’Or en de baai van Agay.

Het Île d’Or is een klein rotsachtig eiland met slechts één toren er bovenop. Liefhebbers van Kuifje zullen het plekje misschien wel herkennen als “De Zwarte Rotsen”.

Mandelieu-La Napoule

Wie vervolgens zijn weg vervolgt komt via Théoule-sur-Mer uiteindelijk uit bij Mandelieu-La Napoule. Een plaatsje dat net even voor Cannes ligt, maar waar je zeker ook even wilt stoppen. Zeker omdat je het “Chateau La Napoule” hier gewoon gezien moet hebben. Een kasteel dat direct aan zee is gebouwd. Hoewel de eerste steen van dit kasteel al ergens in 1400 is gelegd, kent het vooral een art nouveau stijl.

Dit is omdat Henry en Marie Clews het kasteel volledig hebben laten restaureren om hun vele kunstwerken een plek te kunnen geven. Tegenwoordig is het dus een schitterend museum vol kunst, prachtige kamers en een schitterende tuin.

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

CotedAzur.nl