Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Wat dekt de autoverzekering?

Nog even en half Nederland trekt weer richting vakantieland nummer één: Frankrijk! Misschien ben jij wel één van de gelukkigen die de Route du Soleil gaat trotseren richting het Zuiden van Frankrijk of kies je voor een alternatief? Het staat in ieder geval vast dat je weer een heel stuk met een volgeladen auto gaat rijden. Dit brengt natuurlijk risico’s met zich mee. Natuurlijk gaan we er van uit dat alles goed gaat, maar pech onderweg ligt altijd op de loer. Iets te veel genietend van het Franse landschap (en niet zo op de weg lettend), is een ongelukje zo gemaakt.

Verschillende soorten

Kies je autoverzekering dus zorgvuldig. Er zijn verschillende websites waarop je autoverzekeringen kunt vergelijken en afsluiten. Dit kan bijvoorbeeld op de website van Pricewise. Het is in ieder geval verplicht een basisverzekering af te sluiten. Deze vergoedt eventuele schade aan de tegenpartij. Let op! Deze zogenoemde wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA) vergoedt de schade aan je eigen auto niet. Hiervoor kun je een allrisk-autoverzekering of een WA+ beperkt casco verzekering voor afsluiten. Naast een basisverzekering kun je ook nog kiezen uit verschillende aanvullende verzekeringen.

Wat dekt de autoverzekering? En wat niet?

Er zijn dus kortgezegd drie soorten verzekeringen. Maar wat dekken deze precies? En wat niet? Zoals ik net al even kort heb benoemd: de basisverzekering dekt alleen de schade die je bij anderen veroorzaakt. De WA+ beperkt casco vergoedt naast de schade aan anderen ook: diefstal en inbraak, brand en storm en ruitschade. Maar let op: deze verkering dekt dus nog steeds geen schade aan je eigen auto bij een ongeluk en ook geen vandalisme. Dit doet alleen de allrisk-autoverzekering (WA + volledig casco).

Welke verzekering kiest, hangt helemaal af van je eigen situatie en wensen. Hoeveel kilometers rijd je per jaar? Hoe oud is je auto? Wat zijn je schadevrije jaren? Op de website van Pricewise kun je deze vragen beantwoorden en vervolgens krijg je een overzicht met verschillende opties. Zo zie je wat je bij welke verzekeringsmaatschappij per maand kwijt bent en hoeveel je eigen risico is. Zo is de auto van mijn ouders bijvoorbeeld nog maar vier jaar oud en dus nog veel waard. Het is dan gunstiger om deze auto volledig te verzekeren. Met deze verzekering krijgen mijn ouders ook schade aan de auto, door eigen schuld, vergoedt.

Wat dekt de autoverzekering

Hulpverlening in het buitenland

Maar moeten mijn ouders nu voor A.S.R., Delta Loyd of HEMA gaan? Ook deze drie gooi je in de ‘’vergelijkmachine’’. Vervolgens vergelijkt Pricewise deze opties. Ga je vaker met de auto naar Zuid-Frankrijk of andere buitenlandse bestemmingen? Dan is het verstandig om te kijken bij het kopje ‘’Hulpverlening buitenland’’. Zo is het belangrijk om te weten of je verzekering hulpverlening langs de kant van de weg vergoedt. En dekt deze ook vervangend vervoer? Sommige verzekeringen vergoeden bij (hele erge) schade zelfs overnachtingskosten! Het is even goed kijken en uitzoeken, maar dan heb je ook wat!

Wat dekt de autoverzekering?

Bij mijn ouders zit het gelukkig allemaal wel snor. Nu moet ik ze alleen nog even overtuigen hun volgende vakantie (met mij!) naar de Côte d’Azur te gaan! Shoppen in Nice, strand- en kustwandelingen maken in Antibes-Juan-les-Pins en luxe jachten bekijken in Monaco en Saint-Tropez!

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

CotedAzur.nl