Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

70e Festival de Cannes

Volgende week woensdag is het zo ver, dan gaat het 70e Festival de Cannes van start. Onder Nederlanders beter bekend als het Filmfestival van Cannes. Een jaarlijks internationaal filmfestival van 12 dagen, dat altijd in mei plaatsvindt in het Palais des Festivals et des Congrès in Cannes. Dit jaar is het van 17 tot 28 mei en opent met de film Les Fantômes d’Ismaël van Arnaud Desplechin.

Op het filmfestival draait alles om de prijs voor de beste film, Palme d’Or, en prijzen voor onder andere beste regie en beste scenario. Het Festival de Cannes wordt gezien als het meest prestigieuze en invloedrijkste filmfestival ter wereld.

festival de cannes

Filmsterren spotten

Omdat het filmfestival in Cannes zo ontzettend veel media aandacht krijgt, wordt het door veel filmsterren bezocht. Mocht je dus eens in de 3e week van mei in de buurt van Cannes zijn: breng een bezoekje aan de stad en dan zul je er vast een heel aantal tegen komen!

Palme d’Or

De meest prestigieuze filmprijs is de Gouden Palm. Deze wordt soms gedeeld door meerdere films in hetzelfde jaar. De prijs zelf bestaat uit een 24 karaats gouden palmtak op een kristallen voet. De palm werd als symbool gekozen omdat er een palmtak in het wapen van de stad Cannes voorkomt.

gouden palm

Ben jij in Cannes tijdens het filmfestival? Deel je foto’s, of tag ons op Instagram!

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

CotedAzur.nl