Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Nice, een winter wonderland!

Wat doe jij het liefst tijdens de feestdagen? Thuisblijven met familie kan elk jaar nog, dus waarom zou je er niet een keertje tussenuit gaan? Nice staat misschien bekend als een zomerse bestemming, maar in de winter is een vakantie naar Nice minstens zo leuk! Er zijn weinig toeristen en er is veel te zien en te doen. Ga je deze winter naar Nice? Lees dan even mee!

Schaatsen, lichtjes en warme chocomel

Bezoek in de maand december tijdens de donkere avonduurtjes het historische Place Massena. Hier zul je verwelkomd worden met allerlei soorten kerstverlichting en een heerlijke kop warme chocolademelk met slagroom. Trek ook je schaatsen aan voor een paar rondjes over het ijs en vier de winter in Nice!

Warme Chocomel Tips voor Nice in de Winter via Cotedazur.nl

Foto van Aliona Gumeniuk via Unsplash

Loop vervolgens het plein af richting de zee en je spot vanzelf een reuzenrad. Een ritje kan ik je zeker aanraden! Het reuzenrad staat alleen in de stad in de winter, en dat alleen al is reden genoeg om naar Nice te gaan in de winter. Eenmaal aangekomen op de Promenade des Anglais maak je een wandelingetje tussen de verlichte palmbomen door. Je waant je in een sprookje. Verder worden er door de stad leuke kerstconcerten gehouden. Denk aan acapella groepen die oude kerstliederen in nieuw licht zetten.

Nice is niet de enige stad die actief participeert in de kerstactiviteiten. In de buurt vind je nog veel meer toffe hotspots waar je proeft van de kerstfeer. Maak bijvoorbeeld een wandeling door Luceram. Tot half januari staan hier wel 400 kerststallen verspreid over de stad. Ook Monaco is een absolute aanrader. In de winter vind je hier een enorme ijsbaan om lekker metertjes te maken. Daarnaast heb je een prachtig uitzicht op imposante jachten, de zee en meer. Zin om je lekker achterover te laten vallen in de sneeuw en kerstengels te maken? Vanuit Nice sta je binnen anderhalf uur met je voeten in de sneeuw. Heb jij er ook nu al zin in?

Champagne poppen aan de promenade

Oud en Nieuw! Nice staat bekend om luxe en dat zie je terug tijdens oudjaar. Iets wat ontzettend opvalt is de fancy kledingstijl die je overal om je heen tegenkomt deze nacht. De mooiste jurkjes, bontjassen en meest hoge hakken worden uit de kast getrokken. Ook aan haar en make-up mag niets ontbreken. En champagne? Dat wordt gedronken op de promenade tijdens je leukste winter in Nice!

Champagne Tips voor Nice in de Winter via Cotedazur.nl

Foto van JESHOOTS.COM via Unsplash

Haal je beste carnavalskostuum uit de kast!

En dan is februari alweer aangebroken. De tijd van carnaval! In Nice betekent carnaval een parade vol met uitbundige praalwagens en uitgebreide kostuums. Heb je zelf ook je beste kostuum uit de kast getrokken? Dan kan je gratis naar binnen. Kom de sfeer proeven tijdens dit vrolijke feest in Nice.

Breng jij de winter in Nice door? Laat ons weten wat je gaat doen!

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

CotedAzur.nl