Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Golfvakantie

Even een balletje slaan!

Wist je dat de Côte d’Azur een zeer geliefde regio onder golfers is? Hier vind je namelijk maar liefst 62 golfbanen! In de buurt van elke grote stad is dus wel een golfbaan te vinden. Tijdens je golfvakantie kan je op al deze banen dus een balletje slaan. Bon courage!

Golfbanen

Op slechts twintig autominuten van het vliegveld van Nice en tien autominuten van Cannes, vind je Golf Country Club de Cannes Mougins. Een populaire golfbaan onder Fransen. Deze 18-holes golfbaan bevindt zich in een bebost en beschermd gebied. Daarnaast wordt het parcours doorkruist door een rivier. Echt een plaatje! De ervaren golfer gaat het hier ongetwijfeld fantastisch vinden, maar ook minder ervaren golfers kunnen hier terecht. Je kan hier namelijk les krijgen van een ervaren instructeur.

In één van de zuidelijkste puntjes van de Côte d’Azur, in la Londe des Maures kun je terecht bij Golf de Valcros. Ook dit is een 18-holes baan in een bebost gebied. Verder beschikt deze golfbaan over een restaurant, bar en winkel. Niet geheel onbelangrijk: de baan wordt goed onderhouden en het personeel is vriendelijk.

Golfvakantie: campings met golfbaan in de buurt

Dag en nacht op de golfbaan staan wordt ‘m niet, dus een goede en leuke camping om elke dag terug te keren is natuurlijk belangrijk. Zo zit je op camping Douce Quiéitude in Saint-Raphaël vlakbij een mooie golfbaan. Zes kilometer verderop vind je namelijk Golf de Valescure. Hier kan je naast golfen ook tennissen! Deze golfbaan is de oudste van de regio Var en wordt omgeven door parasolvormige pijnbomen. Het parcours lijkt makkelijker dan het is, want door de vele obstakels vergis je je makkelijk in de afstand tot de hole. Op deze Franse website kun je het hele parcours bekijken.

Daarnaast ben je vanaf camping l’Ile d’Or in la Londe des Maures in no time op de golfbaan van Golf de Valcros. Is golfen op een grote golfbaan net iets te hoog gegrepen voor je? Dan kan je altijd nog minigolfen op de camping! Op Camping Rivièra d’Azur in Fréjus kun je dit bijvoorbeeld doen!

Populaire bestemmingen

CotedAzur.nl