Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

45e Salon Antibes Art Fair, antiquités et art moderne

De Salon Antibes Art Fair, Antiquités et Art Moderne is de internationale bijeenkomst in het voorjaar. Hij duurt van 15 april tot en met 1 mei 2017. Alle liefhebbers en verzamelaars van antiek, brocante, antieke juwelen, moderne en hedendaagse kunst kunnen terecht in Antibes aan de Côte d’Azur, vlakbij Nice.

In 2017 beleeft de kunst- en antiekbeurs de 45e editie. De Salon biedt een aanbod van antiek, brocante, antieke juwelen, servies, tapijten, brieven en manuscripten, maar ook meubels en kunstobjecten van de twintigste eeuw, design en fotografie van grote namen, sculpturen en schilderijen van de grote meesters in de moderne en hedendaagse kunst.

Geschiedenis van de Salon Antiquités

De Salon Antiquités is ontstaan uit een initiatief meer dan veertig jaar geleden. De oprichters zijn Claude Ammirati en Jean Gismondi. Ze hebben zich aangesloten bij een non-profit organisatie, namelijk de Franse l’ACAAFVA. Deze organisatie biedt onafhankelijkheid en integriteit aan de organisatoren met dezelfde passie. Vanaf de eerste editie is dit evenement in Antibes een groot succes.

De plaats Antibes ligt aan zee en de locatie van Le Salon d’Antibes is dan ook perfect, met een unieke sfeer. Het vindt plaats tegenover de haven en er zijn veel terrasjes, restaurantjes etcetera, die de typische charme en authentiekheid van de oude stad uitstralen.

Praktische informatie

De Salon is gedurende de periode van 15 april tot 1 mei elke dag geopend van 10:30 tot 19:30 uur. Bovendien is het goed bereikbaar, zowel met de auto als openbaar vervoer. Verschillende parkeerplekken, erg dichtbij, betaald en beveiligd of bij de entree van de stad waar het gratis is. Een kwartier rijden vanaf vliegveld Nice of vijf minuten lopend vanaf het treinstation.

Meer dan…

Beneden het bastion Saint-André zijn overblijfselen van het land, de onderzeeboten van het oude Antipolis en de vrije stad Safranier. Verderop is er een provinciaalse markt die verscheidende producten aanbiedt, temidden van kruidige geuren. Oftewel, er is nog veel meer te zien dan alleen de beurs op zich! Waarbij je ook nog eens kunt genieten van de warme, zachte voorjaarszon, aan het strand. Zonder je tussen massa’s mensen te moeten wringen!

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht
8

Domaine de Fayence

Familie Persoon, 26 september 2016

Domaine de Fayence

De omgeving is prachtig. Het is een groen park. Maar voor kinderen is er niet zo veel te doen dan alleen zwemmen, jeu de boules en wandelen. Je zit zo aan de kust. De bekende badplaatsen zoals Nice, Cannes, Frejus en st. Raphael en natuurlijk st. Tropez zijn de moeite waard om te bezoeken. Maar het achterland is ook prachtig.

Bezocht Domaine de Fayence met partner.

Bestemming bekijken

CotedAzur.nl