Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Het favoriete taartje van Brigitte Bardot: Tarte Tropézienne

Kijken naar de dobberende jachten in de haven en ondertussen genieten van een wereldberoemd gebakje: dat doe je in Saint-Tropez. De Tarte Tropézienne kom je tijdens een bezoek aan de badplaats ongetwijfeld tegen. Brigitte Bardot, de inmiddels legendarische inwoonster van Saint-Tropez, gaf deze lekkernij een naam en maakte de bakker hiermee beroemd.

Alexandre Micka

In 1955 werd het gebakje gecreëerd door de Poolse Alexandre Micka. Toen Brigitte Bardot in 1956 in Saint-Tropez tijdens de opnamen van de film ‘And god created woman’ deze caloriebom samen met de hele crew at, was ze er zo dol op dat ze het een tropische naam gaf. Gunstig voor de bakkerij van Micka: alles wat met BB te maken heeft, vindt gretig aftrek in Saint-Tropez. Tot op de dag van vandaag staan er lange rijen voor de originele winkel.

‘Often imitated, never equaled’

Tarte Tropézienne bestaat uit twee zoete, luchtige briochebroodjes met daartussen banketbakkersroom en botercrème. Een vleugje oranjebloesemwater geeft het de tropische smaak. De bakkerij van Micka maakt nog steeds het origineel en het oorspronkelijke recept is topgeheim. Je kunt overigens bij elke banketbakker in Saint-Tropez wel een variant kopen en bij restaurants staat het op de kaart als dessert.

Wil je zelf proeven? Op Place des Lices in het centrum vind je de ‘flagshipstore’ van Alexandre Micka. In deze drie verdiepingen tellende winkel kun je de hele productlijn vinden en kun je met een kopje koffie genieten van de taart. Ook kom je meer te weten over de rijke geschiedenis van de bakkerij en kun je een aandenken kopen voor thuis. Is het te druk in deze winkel? In verschillende plaatsen aan de Côte d’Azur vind je deze winkels ook!

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

CotedAzur.nl