Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

5 redenen om de Côte d’Azur te bezoeken

De Côte d’Azur is een enorme trekpleister in het toeristische vakantieland Frankrijk. In de zomer reizen veel mensen af op deze kustregio om hier wat weken te vertoeven. Dat is natuurlijk niet voor niks! Lees hier waarom ook jij de Côte d’Azur bezoeken moet.

Het weer

Frankrijk staat over het algemeen bekend om de zon. In de bergen blijft dit een risico, maar hoe zuidelijker, hoe warmer. De kust staat bekend om haar mediterrane klimaat met gemiddeld zo’n drieduizend zonuren per jaar en temperaturen die in de zomer tegen de dertig graden aanlopen of hoger.

De kust

De Côte d’Azur is de streek in het zuidoosten van Frankrijk, grensend aan Italië en de Middellandse zee. Marseille, Toulon, St. Tropez, Nice en Monaco zijn grote steden die aan de lange kustlijn van de Côte d’Azur liggen, van ruim 400 kilometer lang. De kust is schitterend en het water is helder blauw. Je kunt hier de hele zomer met je handdoekje en een goed boek ontspannen op het strand. En mocht je even genoeg hebben van het strand, dan kun je één van de populaire steden bezoeken die ook aan de kustlijn liggen!

De bergen

De Côte d’Azur is meer dan alleen een kustlijn. Als je wat meer het binnenland in gaat, kom je uit bij bijvoorbeeld Gap. Vanuit dit punt zijn er verschillende mogelijkheden om de bergen in te duiken. Zelf heb ik mijn vakantie doorgebracht in Barcelonette. Een hele mooie en ook fijne locatie, er was genoeg te doen en we zaten prachtig tussen de bergen.

SONY DSC

Luxe

Is een beetje luxe wel jouw ding en vind je dat je op vakantie de nodige ontspanning verdient? Dan zit je aan de Côte d’Azur ook zeker goed. Natuurlijk is er in elke regio, ook buiten Frankrijk, enorme verscheidenheid aan accomodaties en restaurantjes, maar als het gaat om de uitstraling moet je breder zoeken. Zeker in de kuststeden hangt er een sfeer van luxe. Breng eens een bezoekje aan de sfeervolle en luxe jachthavens!

Sportief

De bergen zijn bij uitstek perfect voor sportievelingen. Fietsen gebeurd hier heel veel. Zelf ben ik meer een wandelaar, wat ook een populaire bezigheid is in de Côte d’Azur. Het is mij wel opgevallen hoeveel fietsers ik daar ben tegengekomen. Hardlopen is ook een groeiende sport en tegenwoordig nemen veel vakantiegangers de schoenen mee in de koffer. Hardlopen in de bergen is een echte uitdaging, maar ook een echte activiteit waar je voldoening uit kunt halen. Heerlijk om te sporten in het klimaat van de Côte d’Azur, vroeg in de ochtend of wat later op de avond. Zie de zon opkomen tijdens een sprintje op de boulevard en eindig met een duik in de zee. Zeker niet ongebruikelijk daar!

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

9

La Palmeraie

Familie Delaere, 26 september 2016

We bevelen dit park zeker aan!

Het zwembad met de palmbomen oogt heel mooi, en is heel proper! In de caravan is alles voorhanden wat je nodig hebt! De camping zelf is savonds rustig , geen lawaai, luide muziek enz. De douche ruimtes zijn heel proper en net en er zijn er voldoende! Je hoeft niet of bijna nooit te wachten! We hebben enorm genoten van ons verblijf bij jullie! We bevelen dit park aan al onze vrienden aan!

Bezocht La Palmeraie met partner.

Bestemming bekijken

CotedAzur.nl