Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

De drie beste havens aan de Côte d’Azur

De Côte d’Azur kent oneindig veel havens, met allemaal hun eigen charmes. Bij de havens vind je vaak de uitgestrekte boulevards en leuke restaurantjes. Het is ook lekker om even uit te waaien op de steigers. De meest bekende havens aan de Côte d’Azur zijn de havens in Nice, Monaco en Cannes. Vaak zijn de echte pareltjes de onbekendere havens, een goed voorbeeld hiervan is de haven in het kustplaatsje Menton.

Haven van Menton

Menton ligt op de grens van de Côte d’Azur en Italië. De stad is misschien niet heel bekend, maar zeker een aanrader om te bezoeken. Menton ligt tussen de bergen en zee in, wat een mooi plaatje is als je aan komt varen. De haven kenmerkt zich door de gele, oranje, rode en roze huisjes die op een kluitje op de berg staan. Menton heeft, naast een mooie haven, ook een mooi historisch centrum. Wanneer je in de knusse straatjes in het centrum staat, heb je een prachtig uitzicht op de haven en de blauwe zee.

 menton

Haven van Marseille

Een grotere haven aan de Franse Riviera is die van Marseille. De Viex-Port (oude haven) van Marseille is al eeuwen oud. Het was tijdens de Tweede Wereldoorlog een belangrijke haven voor de geallieerden en helaas is er in die tijd ook een deel van de haven vernietigd. Later is de haven weer opnieuw opgebouwd en het is nu nog steeds een toeristische trekpleister vanwege de hoeveelheid restaurantjes.

marseille

Haven van Cannes

Cannes wordt vaak genoemd op de lijst van duurste jachthavens. Alleen al om die reden is het leuk om hier een kijkje te nemen. Wegzwijmelen bij dure boten die je (waarschijnlijk) zelf nooit zal kunnen kopen. Daarnaast kun je ook nog struinen over de Boulevard de la Croisette, waar je veel dure hotels en winkels zult vinden. Langs de boulevard staat het congresgebouw van Cannes, Le Palais des Festivals et des Congrès, waar jaarlijks het bekende filmfestival in mei wordt gehouden.

cannes

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht
8

Domaine des Eucalyptus

Familie Buikema, 4 januari 2017

Prachtige omgeving!

Dicht bij veel voorzieningen en St. Aygulf, Frejus en St. Raphael. Tips voor de omgeving: Nabijgelegen plaatsen, strand van St. Aygulf.

Bezocht Domaine des Eucalyptus met partner.

Bestemming bekijken
Holiday Marina - CotedAzur.nl

Holiday Marina

Grimaud

  • Jacuzzi
  • Bezoek de vele wijndomeinen
  • Mediterraanse keuken

"Camping Holiday Marina, gelegen in de prachtige omgeving van de Côte d'Azur en omgeven door rust en natuur is deze camping echt een aanrader voor families."

CotedAzur.nl