Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

De leukste stadjes aan de Côte d’Azur voor 2021

De Côte d’Azur is een van ’s werelds bekendste en beste bestemmingen aan zee. En dat is niet zonder reden! Je vindt hier de leukste restaurantjes/barretjes, prachtige natuur, een rijk aanbod en om niet te vergeten bevind je je hier tussen parels van stranden. Niet voor niets zijn de stranden van de Côte d’Azur populair bij toeristen. Plaatsen zoals Saint-Tropez, Fréjus, Cannes, Nice & Monaco doen vaak bij veel mensen wel een belletje rinkelen. Alleen waarom zijn deze plekken nu eigenlijk de moeite waard om te bezoeken? Daar kom je in dit blogbericht achter. Ben je benieuwd naar de parelsteden van de Côte d’Azur voor het jaar van 2021, lees dan gezellig mee!

1. Saint-Tropez

Een van de bekendste steden aan de Franse Côte d’Azur is toch wel Saint-Tropez. Deze stad is zowel bekend onder de sterren als bij toeristen. Het stadje lijkt eerder op een dorpje, aangezien het niet erg groot is. Je hebt in een dagdeel deze prachtige stad verkend. Loop langs de prachtige en beroemde havens en neem daarna een drankje op een terras met uitzicht op de helderblauwe zee. Er valt ook zeker te genieten van alle schattige smalle straatjes, met boetiekjes en ijssalons. Je kijkt in Saint-Tropez zeker je ogen uit!

Saint-Tropez

Foto van Valentin B. Kremer via Unsplash

2. Fréjus

Fréjus is een bekende badplaats aan de Côte d’Azur en is een schilderachtige en romeinse stad. Je vindt hier gekleurde huisjes, pleintjes met gezellige terrassen en leuke steegjes. Het centrum van Fréjus is een geweldige plek om middagen in rond te slenteren. De leukste en belangrijkste highlights stammen uit de romeinse tijd. Neem daarom een kijkje bij het amfitheater en het aquaduct. Kom jij hier in 2021 een kijkje nemen?

Fréjus

Foto van Ugo Mendes Donelli via Unsplash

3. Cannes

Wie kent deze luxueuze stad aan de Côte d’Azur niet? Cannes staat vooral bekend om haar jaarlijkse filmfestival. Hier komt dan ook elk jaar in mei een heel showbizz-land op af! Desondanks is Cannes zelf ook een hele leuke stad om buiten het filmfestival te bezoeken. Je kunt in Cannes naar een prachtig strand, maar nog leuker is het om door de prachtige straatjes zelf te slenteren. De meeste en leukste sferen vind je in Le Suquet. Kronkel door de straatjes van Cannes, bezoek het middeleeuwse kasteel en geniet van het prachtige uitzicht.

Cannes

Foto van Jared Schwitzke via Unsplash

4. Nice

Nice is een stad die veel te bieden heeft. Neem de tijd om te genieten van mooie kerkjes, boetiekjes, gebouwen en gezellige terrasjes. Vieux Nice, is de historische kern van de stad. Hier kun je heerlijk doorheen dwalen. Wil je nu juist een mooi uitzicht over Nice zien? Neem dan de lift of trap omhoog naar La Colline du Château. Bovenop deze heuvel vind je het prachtigste uitzicht en de perfecte plek voor een picknick. Dwaal jij in 2021 rond in Nice?

Nice

Foto van Nick Karvounis via Unsplash

5. Monaco

Monaco is geen land waar je je gehele vakantie doorbrengt, maar zeker een bezoekje waard. Zo is dit land het één na kleinste land van de wereld en daardoor is alles in Monaco heerlijk op loopafstand! Loop in Monaco een rondje langs het F1-Circuit, terwijl je ondertussen je ogen uitkijkt naar de dure wagens die voorbij sjezen. Neem later de trappen omhoog naar het paleis van Monaco. Kijk hier naar de wissel van de wacht en geniet van een prachtig uitzicht. Monaco staat natuurlijk bekend om zijn luxe, dus het zal je ook niet verbazen dat je je kunt vergapen in de haven door te kijken naar de mooiste jachten. Pak jij in 2021 je kans om naar Monaco te komen?

Monaco

Foto van Matthias Mullie via Unsplash

In welke stad slenter jij rond aan de Franse Côte d’Azur?

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

CotedAzur.nl