Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Weekend naar de Côte d’Azur

Bezoek de onontdekte stad aan de Côte d'Azur: Menton

Zin een weekendje weg, maar nog geen bestemming uitgezocht? Met het vliegtuig ben je binnen twee uur al in de prachtige Côte d’Azur! Juist buiten het hoogseizoen is het super leuk om een paar dagen een stad en de omgeving daarvan te bezoeken. Geen massatoerisme en nog steeds prima temperaturen. Lees bijvoorbeeld het blog over een weekend in de winter naar Nice en ontdek zelf hoe leuk dat kan zijn!

Op de pagina citytrips kun je eveneens lezen over Nice, maar ook over Cannes en Saint-Tropez. Dit zijn toch wel de meest bekende steden van deze streek. Zeker de moeite waard om heen te gaan, maar bezoek ook eens de minder populaire steden in deze streek (zover die er zijn). Wat dacht je van een weekendje Menton?

Een weekend naar de Côte d’Azur : Menton, de stad van de citroenen

Vanaf de luchthaven van Nice kun je in iets meer dan een uur met de bus in Menton zijn. Vanaf de luchthaven neem je lijn 110, de Monaco Menton Express. Ja, deze gaat ook langs Monaco! De bus vertrekt elk half uur (vanaf half negen uur ’s ochtends) vanaf Terminal 1 (platform 3) en Terminal 2 (platform 2). Kaartjes kun je niet in de bus kopen, maar op het busstation bij Terminal 1 of bij de arrivals op Terminal 2. Een enkele ticket kost rond de twintig euro. Een ticket voor kinderen tot twaalf jaar kost vijf euro.

Menton is een relatief onbekende stad aan de Côte d’Azur, dus veel toeristen ga je hier niet zien. Dat terwijl deze stad zo’n 316 zonnige dagen per jaar telt! De stad is tevens de laatste Franse plaats voor de Italiaanse grens. De boulevard van Garavan is vanaf de Italiaanse grens tot aan het oude centrum drie kilometer lang. Langs de boulevard staan voornamelijk peperbomen en Johannesbroodbomen. Deze kleurrijke stad met okergele voorgevels, beschikt over een pittoreske haven en nauwe straatjes die trapsgewijs naar de zee toelopen.

Kunst en cultuur

Wat ook zeker opvalt, zijn de barokke bouwwerken in de oude binnenstad. Op het kerkplein staat de Basiliek van Saint-Michel en een stukje hoger gelegen de kapel des Pétinents Blancs (vrij vertaald: de kapel van de witte biechtelingen). De basiliek wordt door meer dan 100.000 toeristen per jaar bezocht! Op het kerkplein vindt in augustus het klassieke muziekfestival plaats.

Verder is het leuk om een kijkje te nemen in het Jean Cocteau museum. In het museum staan verschillende creaties van deze duizendpoot (schrijver, filmmaker en kunstenaar), maar ook van andere beroemde kunstenaars. Let op: dit museum is op dinsdag gesloten! Wat het kunst- en cultuuraanbod betreft, zit je in Menton dus helemaal goed. Tenslotte kun je op de kiezelstranden grenzend aan het centrum van het mooie weer genieten! Dit was nog maar een tipje van de sluier van wat deze mooie stad allemaal te bieden heeft. Op deze website kun je verder lezen over deze stad. Er is ook een Engels en Duitse versie.

Tips

Tijdens je weekendje weg wil je natuurlijk ook lekker eten en drinken. In Menton vind je genoeg restaurantjes. Je zit natuurlijk vlakbij de Italiaanse grens, dus heb je zin in Italiaans eten? Ga dan naar La Piazetta: lekker en betaalbaar. Dit geldt ook voor Café des Arts. Hier kun je genieten van mediterrane specialiteiten! Kortom, in deze stad kun je je het hele weekend vermaken. Wil je ook graag een dagje een andere stad aan de Côte d’Azur ontdekken? Bezoek dan Monaco!

Populaire bestemmingen

CotedAzur.nl