Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Met kinderen

De Côte d'Azur is een ideale regio voor een vakantie met kinderen!

De Côte d’Azur trekt jaarlijks veel toeristen, waaronder veel gezinnen met kinderen. Deze streek staat natuurlijk bekend om haar mondaine steden als Cannes, Monaco en Saint-Tropez, maar je vindt er ook tal van leuke campings middenin de natuur! Dit in combinatie met de zee, de lange stranden, de vele mogelijkheden tot uitstapjes en het mooie weer, maken de Côte d’Azur een ideale locatie voor een vakantie met kinderen.

Campings met animatie

Kinderen vermaken zich al snel op een camping. Met andere kinderen spelen in de speeltuin of bommetjes maken in het zwembad, een kind is al snel tevreden. Een animatieteam geeft je vakantie (en die van de kinderen) toch net iets extra’s. Bij de activiteiten (bijvoorbeeld de miniclub) ontmoeten ze andere kinderen, doen ze leuke spellen en sluiten ze de dag af met een leuke avondshow. Voorbeelden van campings met een uitgebreid animatieprogramma zijn: Eurosurf in Hyères (met animatie voor kinderen in tieners, maar wel in het Frans), Domaine des Naïades in Grimaud en Vakantiepark l’Ile d’Or. De laatste heeft ook een miniclub en tienerclub. Let op : er is vaak alleen animatie in het hoogseizoen, dus in de maanden juli en augustus.

Op stap met kinderen

Een dagje eropuit hoort er natuurlijk wel een beetje bij. Even boodschappen doen ergens op de lokale markt, een stad in de buurt bezoeken, of naar een pret- of waterpark. Er zijn mogelijkheden zat! Kinderen willen natuurlijk niet te lang rondlopen in een stad, dus combineer dit met bijvoorbeeld een boottocht. In Nice heb je veel leuke boottochten. Zo zie je wat van de omgeving (die echt schitterend is!), kun je even bijkomen van al het lopen en geniet je tegelijkertijd van het mooie weer. Prima deal!

Het strand

Wie aan de Côte d’Azur denkt, denkt natuurlijk aan de lange goudgele stranden en de azuurblauwe zee. Dit is eigenlijk al reden genoeg voor een vakantie in deze streek. Elke badplaats heeft verschillende stranden waar je heerlijk in de zon kan liggen en de kinderen zich kunnen vermaken in de zee of in het zand. Een aantal campings liggen zelfs op loopafstand van het strand. Zo is het strand (en het centrum) van Saint Aygulf slechts 500 meter van het kleinschalige vakantiepark Résidence les Gemeaux vandaan! Hier kun je naast ontspannen ook vele watersporten beoefenen.
Ook bij camping Le Clos Bonaventure in de gemeente Gassin ligt het dichtstbijzijnde strand op slechts 300 meter. Daarnaast ben je maar 700 meter van Saint-Tropez verdwijderd! Parasolletje, eten, drinken en speelgoed mee, en vervolgens genieten van je vakantie!

Populaire bestemmingen

CotedAzur.nl